De Runen

Webinar De Wijsheid van de Runen

De runen zijn zowel schrifttekens als tekens met een specifieke energie. Je kan er mee schrijven, divinatie op toepassen en gebruiken om jouw leven richting te geven!

De werkelijke oorsprong

Veel mensen hebben het idee, dat de runen bij Scandinavië horen. Dit komt doordat aan het einde van de 18e eeuw de boeren in een bepaald deel van Zweden, de runen als dagelijks schrift gebruikten. Toch hebben ze mogelijk een behoorlijke lange route afgelegd.

Deze is niet precies te achterhalen. De ene zegt, dat de Germaanse volkeren van Noord-Europa, Groot-Brittannië, Scandinavië en IJsland vanaf de 2e/3e eeuw tot de 16e/17e eeuw ze gebruiken. Een andere theorie geeft aan dat ze hun oorsprong hadden bij de Rhaetiërs, een mogelijk Keltisch volk die een paar honderd jaar voor onze jaartelling woonde in de Alpen en loyaal waren aan de Romeinen. Ook is er nog een 3e theorie, dat de runen hun oorsprong hebben in het gebied rond Libanon, dat toen Fenicië heette. Daar woonde een volk dat rond 1500 tot aan 400 v. Chr. één van de belangrijkste zeevaarders en handelaars waren. 

Een rare bijsmaak

Aan deze tekens kleeft, jammer genoeg, sinds de 20ste eeuw, een rare bijsmaak. Guido List, een occultist die zich richtte op nationalistische Germaanse magie, ontwikkelde een eigen Armanen runenreeks van 18 tekens. Deze reeks is later voortgezet door de nationaal socialisten, die de Runen gingen gebruiken als individuele tekens voor hun neo-nazistische propaganda. 

Fascisme en de runen

Een van de bekendste rune met een bijsmaak is Sowilo. Deze werd namelijk gebruikt in de naamgeving van de Waffen SS. Deze nare bijsmaak staat helemaal los van de oorspronkelijke betekenis van de runen. Wel logisch dat deze juist door de Duitsers werd gebruikt (en de Romeinen), omdat deze staat voor goud en overwinning! Logisch, want als ik iets wil overwinnen, dan gebruik ik ook graag Sowilo!

Echt Hema!

Trouwens wist je, dat een trui van de Hema een paar jaar geleden vol stond met de runen? Alleen omdat mensen de rune Sowilo gedrukt zagen staan, verder niets weten van de werkelijke betekenis, maar wel die nare bijsmaak hadden, werd de trui uit de schappen gehaald!

Er is nog zoveel te vertellen!

De komende tijd schrijf ik met regelmaat over de runen. Ook als schrifttekens, de verschillende soorten, praktische als energetische toepassingen en natuurlijk ook de mogelijkheden tot divinatie! Dit draadje, of beter draad, vind je de komende weken op mijn kanaal op Telegram en met nog veel meer achtergrond en toepassingsmogelijkheden op mijn pagina op Petje.af.

De runen ervaren is nog leuker!

Ik hou van de ze! Al vanaf het begin dat ik met ze in aanraking kwam, zal ik er een alternatief coachingsprogramma in. Tijdens de CreatieReis stap je elke maand in de energie van 1 rune. Ze gaan als reisbegeleiders mee op jouw reis van persoonlijke ontwikkeling.  Ze begeleiden, motiveren en geven je zeker die (liefdevolle) schop onder je kont! Elke keer vind ik het weer bijzonder om te zien wat voor effect het heeft op de verschillende processen van de deelneemsters!

Kortom, als de runen je eenmaal hebben gevonden, kan en wil je ze niet meer uit je leven halen!

X, Barbara

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!