De wereld zit in een rouwfase

Blog De wereld zit in een rouwfase

Het voelt voor mij alsof we allemaal en dus de hele wereld in een rouwfase zit.

De wereld verandert
Niet zoals je denkt
Of hoe het zou moeten zijn of gaan
De wereld verandert
Omdat het niet anders meer kan

Hierdoor voelt het voor mij alsof we allemaal in een rouwfase zitten.

Iedereen zit in een rouwfase

De ene ziet de dood (transformatie/afsterven van oud) al aankomen en legt zich erbij neer. Wetende dat het een onvermijdelijk iets is! Deze is nu al bezig met het rouwproces van oud EN de geboorte van nieuw. Realiserend dat er nog veel geheeld moet worden na de dood.

De ander ontkent vooralsnog en ziet het nog positief in. Draait om de hete brij heen, leeft zijn/haar leven normaal door en zet, waarnodig en kan, doet oogkleppen op en oordoppen in. Puur om de intense emoties, die ze nu even niet aankunnen, buiten te sluiten. Niet bang voor verandering, maar om het verlies van het dierbare oude waar zoveel liefde en aandacht in is gestopt.

Weer een ander ziet de dood wel aankomen. Die ziet de lijdensweg (= stervingsproces) die eerst ingegaan moet worden en voelt de diepe pijn hierbij. Diegene voelt zich verantwoordelijk door de wetenschap van de komende lange lijdensweg. Het liefst willen zij die verkorten voor iedereen en het liefst verzachten. Deze denkt dat dit kan door te roepen “Kijk dan! Dit gaat er gebeuren! Doe wat!”. Ze schudden aan anderen en gaan in de actiemodus.

Daarnaast is er nog een groep, die het langzaam maar zeker onder hun ogen zien gebeuren. Alleen weten ze nog niet wat ze met de dood aan moeten vangen. Ze worden overspoeld met boosheid, verdriet en vooral vertwijfeling, want dit was niet de afspraak! Er stonden nog zoveel andere plannen klaar om samen te doen. Zij voelen zich in de steek gelaten en staan nu in een freeze-stand. Ze weten niet precies wat ze moeten doen. Diep van binnen vorlen ze dat er wat moet gebeuren, want ze willen wel.

De grote verandering

Uiteindelijk wordt iedereen geconfronteerd met het feit van de dood, van de grote verandering. Dan gaat de eerste groep voortouw nemen in het helen. De tweede en laatste groep zal het hardst geraakt worden in hun gevoel. De actievoerders nemen de taak op zich om die twee groepen bij de helers te brengen.

Daarnaast neemt de laatste groep ook de taak, als van nature, op zich om de dagelijkse verbinding te herstellen. Zij vertegenwoordigen het altijd aanwezige grote verbindende netwerk. Zij zijn de helpers! Het is de buur/vriend/kennis/collega die altijd klaar staat. Zij vertegenwoordigen de verzorger, ondersteuner en motivator in je dagelijkse leven tijdens een bakkie troost.

De wereld zit in een rouwfase en iedereen is nodig op een cruciaal moment. Tot die tijd: blijf bezig met jouw groeiproces. Zodra de wereld de onvermijdelijke grote verandering is ingegaan, ben jij zo nodig!

Samen gaan we dit doen!

X, Barbara✨

P.S.: Nu je dit hebt gelezen, weet dan dat je nodig bent! Kijk dan eens of een Eigen Wijze Sessie of de CreatieReis wat voor je is om nog meer zichtbaar te maken wat nog onzichtbaar bij je leeft!

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!