Ergens bekruipt toch dat gevoel…

Blog - Ergens bekruipt toch dat gevoel
Ergens bekruipt toch dat gevoel…dat je niet meer alleen bent. Toch ben je alleen! Ken je dat gevoel?
Om je heen merk je dat er iets is. Maar wat? Je ziet immers niets!

Op bezoek bij een prachtige dame!

Van de week ben ik uitgenodigd om een ander groengebied te gaan ontdekken. Daar staat deze dame. Een prachtige beuk! Onder haar groeit niets. Althans niet toen wij er waren. Pas 4/5 meter van haar af staat weer volop beplanting. Ze heeft duidelijk haar ruimte ingenomen en ze is imponerend. Terwijl ik naar haar toeliep, vond ik een kadootje, een grote veer!

Echt wat een kracht!

Ik merkte het al gelijk! Deze dame staat als iemand die haar innerlijke leiderschap geheel heeft opgepakt. Ze stelt duidelijke grenzen, weet wat ze nodig heeft, laat zien wat ze in haar heeft en geeft daar volledig expressie aan. Haar vorm, grootte en kracht maakt alles compleet. Een dame met haar zaken op orde!
Je zou denken “Wooh! Wat een power”. Ja, dat kan afschrikken! Maar toch… Kom je dichterbij, dan voel je haar, merk je haar warmte op, de wijsheid, de verbinding die zij wilt maken vanuit haar hart en de troost en de liefde die ze heeft te geven. Je kent vast wel zo’n iemand!

Bomen zijn net mensen

Krachtige mensen hebben de neiging om te ervaren, dat ze door anderen worden gezien alsof ze dit allemaal alleen kan, in haar eentje heeft ze het immers geflikt en dat zij geen hulp (meer) nodig heeft. Alleen niemand, en ook deze dame niet, doet het in haar eentje! Iedereen heeft meegespeeld in het geheel en het geheel kan alleen in beweging komen als alles blijft meebewegen.
Net als een groot web waarvan je aan een fijn draadje trekt. Alles beweegt dan mee. Het web bestaat dus, omdat dat fijne draadje deel uitmaakt van het web.

Dat gevoel van alleen zijn

Ja, ergens bekruipt toch dat gevoel van alleen zijn. Mogelijk komt dat door de ruimte om haar heen die ze heeft gecreëerd, maar ze doet het niet alleen! Ze weet dat niemand hier alleen kan overleven. Ze gebruikt haar netwerk! Alle netwerken! Die van de geziene en de ongeziene wereld. En als je even met al je aandacht daar bij haar voelt, dan VOEL je het netwerk om haar heen! Je ziet zelf niets. Hooguit wat glimpjes her en der. Maar die laten je eerder twijfelen dan geloven.

Maar je VOELT! Het hele net-werk! Alles werkt met haar mee, omdat zij ook altijd meewerkt met dit alles. Zo blijft alles in balans als van nature!

 

Er is zoveel meer om je heen!

Geloof dus niet, dat er geen netwerk is. Voel jij je weleens alleen? Voel juist dan, dat er een groter netwerk is die altijd tot je beschikking staat. Geef het al jouw aandacht. Werk aan je netwerk en je netwerk gaat dan ook voor jou werken. Vertrouw op dit geheel. Verwacht niets terug, maar doe het met liefde! Je weet nooit van welke kant jij opeens hulp aangeboden gaat krijgen!

Ergens bekruipt toch dat gevoel…

Terwijl wij stonden te praten, daar bij deze prachtige dame, had ik meerdere keren het gevoel dat er inderdaad zoveel meer om mij heen was! Instinctief weet ik het wel, maar toch… Een paar keer draaide ik mij nieuwsgierig om, maar zag niets. Toch was het daar…dat gevoel! Dat gevoel dat je bekeken wordt….
🌳✨
Een prachtige kaartenset over Dryaden (boomgeesten met helende krachten) is de set van Tiziana Matera.

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!