Het 6e zintuig bestaat!

Het 6e zintuig bestaat! blog

Wat is dat eigenlijk? Die 6e zintuig? Bestaat dat wel? Ja! Het 6e zintuig bestaat!

Naast smaak, horen, zien, voelen, ruiken is evenwicht het 6e zintuig. De 6e zintuig? Niet in de volksmond, wel wetenschappelijk. 

De definitie van een zintuig

Daarnaast is de definitie zintuig afgebakend door alles wat je bewust lichamelijk ervaart. Maar dat lukt niet helemaal! Want we hebben ook nog 7 gedetecteerde zenuwreceptoren. Die ontvangers van prikkels in ons lichaam geven ook onbewuste lichamelijke prikkels door. Dus helemaal afbakenen lukt niet!

We hebben bijvoorbeeld de receptor die in onze haren zit. Deze ene ontvanger is een onderdeel van een grotere familiegroep van zenuwontvangers en registreert onder andere de bewegingen van het haar. Zoals nekharen die rechtop gaan staan of een onzichtbare hand die voelbaar door je haren glijdt.

Geen zichtbare of fysieke aanleiding

Fysieke reacties, dus kriebels, koude of andere prikkelingen op de huid, zijn echter ook vaak afkomstig zonder een zichtbare en bewuste aanleiding.

Denk hierbij vooral aan als je iemand tegenkomt die je niet eerder hebt ontmoet, maar waar je het warm of koud bij krijgt, tintelingen in je knieën of een algemeen direct afwijzend gevoel. Ook tijdens gesprekken kunnen allerlei lichamelijke reacties vrijkomen.

Zelf merk ik dit het sterkst als ik schilder in opdracht of tijdens het maken van Helende Kunst!

Het 6e zintuig bestaat, omdat het een combinatie is van fysieke reacties

In de volksmond wordt de 6e zintuig gezien als helderziend, heldervoelend etc of als een zeer bijzondere gave. Het is een gecombineerde verzameling van fysieke reacties die niet altijd als bewuste lichamelijke reacties gezien kan worden en daardoor (mogelijk) niet onder de definitie van een zintuig vallen.

Daarbij rekening houdend, dat de één dit wel allemaal bewust ervaart/ontvangt als een reactie van het lichaam, is dat niet altijd voor de ander eenzelfde bewuste ervaring.

Kwestie van bewustwording van jouw antenne

Dus als jij en ik ons nog bewuster worden van ons lijf en leden, dan zet jij en ik al die verschillende receptoren/zenuwontvangers nog meer bewuster aan! Hierdoor zetten we nog zoveel meer aan wat niet in een wetenschappelijke term of onder een definitie te vangen is. 

Stem je eens af op jezelf in plaats van Radio 358 oid. Wees en leef bewust. Ga (je goed of minder goed) voelen. Neem in je op wat belangrijk lijkt. Kijk verder dan wat je denkt te zien. Luister eens naar je lijf en leden (en wat je geleden hebt). 

Doe dat steeds meer! Je gaat merken dat ze steeds fijngevoeliger wordt en dat je inderdaad/toch heldervoelend, helderhorend en helderziend blijkt te zijn! Gelijkertijd leer jij jezelf steeds beter kennen op vele niveau’s en dimensies!

Je bent het aan jezelf verplicht!

Je bent het aan jezelf…ja, ik zou bijna bijna zeggen…verplicht om bewust te worden wat je allemaal ontvangt. Ook door dat wat je ontvangt bewust in gaat zetten.

Waarom?

Omdat jij het waard bent om de wereld te ontdekken in al haar pracht!

Daarom!

X, Barbara✨

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!