Hoe kan je leven vanuit je hart?

Foto blog - hoe kan je leven vanuit je hart?
Leven vanuit je hart kan alleen door eerst zelfliefde te ervaren!

Dat is mijn conclusie!

Deze conclusie ontstond naar aanleiding van ogenschijnlijke andere vragen die steeds op hetzelfde neerkwamen: Hoe kan ik leven vanuit mijn hart? Vragen die ik kreeg 2 weekenden geleden aan mijn kraam op de Paranormaal Alternatief in Rijswijk. De vraag werd steeds vanuit een ander gezichtspunt gesteld, maar kwam hier op neer: “Hoe kan ik leven vanuit mijn hart?” en “Als ik meer verbinding wil met mijzelf en meer innerlijke kracht wil ervaren, wat moet ik dan doen? Hoe pak ik het dan aan?”

Het leven vanuit je hart is geen flatliner!

Niemand, die echt vanuit zijn/haar hart leeft, zegt dat het de makkelijkste weg is. Wel is het de weg waar jij je het gelukkigst bij gaat voelen. Iedereen die deze weg bewandelt, weet dat het vele ups en downs heeft EN dat het niet om de ups en downs gaat, maar hoe je hier tussenin beweegt!

Is het leven puur vanuit flow en moeiteloosheid?

Uiteraard bewegen met souplesse, moeiteloosheid en flow tussen alle hypers en downers zou heel tof zijn. Alleen dit is een deels een utopie. Tuurlijk zit dit er ook in! Absoluut! Wel geeft het nog steeds bulten en schaafwonden op den lijve! Het leven vanuit het hart is gewoon jouw grootste uitdaging in dit leven!

Dus hoe doe je dat dan?

Er is niet 1 weg aan te wijzen. Er zijn vele, vele kruispunten die je hebt te nemen. Ook ga je vele bochten vol afleiding en glijpartijen tegenkomen. Toch wil ik 5 hele belangrijke stappen helder voor je maken. Stappen die je telkens, keer op keer, weer bewust van moet worden als je het even niet meer weet en voelt!

De 5 gouden stappen

Stap 1: Neem je ingevingen en inzichten serieus!

Het is zo makkelijk om ze wel te horen en dan vervolgens te twijfelen over de inhoud of om die ene ingeving weg te wuiven. Jouw innerlijke criticus kan er ook van alles van vinden, waardoor de kracht van de ingeving ontkracht wordt! Dus schrijf ze op om ze niet te vergeten! En doe altijd stap 2!

Stap 2: Zet je ingeving om in een actie!

Volg je ingevingen op! Juist die ervaringen leert jou om sterker te vertrouwen om alle nieuwe ingevingen en inzichten. Dus krijg je het gevoel om iemand te bellen. Bel dan! Merk je een onbehaaglijk gevoel op, ga bij jezelf na waardoor dat kan komen. Krijg je iets duidelijk aangereikt, zoals “je vergeet iets”, ga terug en zoek wat dat dan kan zijn. Dit zijn hele simpele voorbeelden, maar daar begint het meestal mee!

Stap 3: Doe dingen waar je blij van wordt!

Je hebt het vast vaker gehoord. Het is zo simpel, maar niet altijd weet je waar je blij van wordt.

Vaak zijn de dingen waar je blij van wordt, gerelateerd aan je gaven en talenten. Weet je deze niet, ga dan experimenteren. Zodra je voelt dat je er blij, ontspannen, meer energie bij voelt in positieve zin, doe deze acties dan vaker. Hoe vaker jij dit soort acties oppakt, hoe sterker jouw hartsenergie gaat werken en hoe meer je mensen en situaties jij gaat aantrekken die bij je passen!

Stap 4: Stel grenzen voor jezelf om speelruimte te creëren!

Dit is zooo belangrijk! Spelen en de ruimte hebben om te doen waar je blij van wordt. Weet dat je, zodra jij grenzen stelt voor jezelf en anderen, de anderen je hierin uitdagen. Geef steeds duidelijk, dat kan ook liefdevol, aan waar jouw grens ligt. Dit heeft alles te maken met respect voor jezelf hebben en daar groeit jouw eigenwaarde weer van!

Stap 5: Gun jezelf oefentijd!

Niet alles zal in een eerste, tweede of zelfs derde keer lukken. Sterker nog, misschien heb je wel een vijfde keer nodig! Dus geef jezelf speelruimte om te oefenen. Als het wel slaagt, voel dan hoe jij je dan voelt! Niet het gevoel van wanneer het allemaal niet lukte, maar vooral wanneer wel. Puur als motivatie voor jezelf om vaker dit gevoel te hebben EN te gaan ontdekken, wat er nog meer mogelijk is!

5 gouden stappen op de weg naar je hart

Met deze 5 stappen zorg je, stap…voor…stap (spreek dit laaaannngggzaaaaammm uit), dat jij meer in jezelf gaat geloven. Doordat je steeds sterker in jezelf geloofd, wordt je minder heen en weer getrokken door anderen. Hoe minder je wordt afgeleid door wat anderen vinden, hoe sterker jij jouw innerlijke kracht en verbinding gaat ervaren!
Dus zorg goed voor jezelf, wees lief voor jezelf en waardeer jezelf om wie je bent!
💝✨
Foto is de ImaginatieKaart Zelfliefde. Deze kaart zit in de ImaginatieKaartenset en is te koop via mijn webshop!

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!