Is verandering nodig of is het meer jezelf zijn?

Wil jij meer jezelf zijn? Dan is er geen verandering nodig. Het vraagt enkel een andere kijk op jezelf. Het is dus geen verandering op zichzelf, maar het kan een heleboel veranderen. Dat wel!
BLOG Is verandering nodig of is het meer jezelf zijn?
Verandering is niet nodig als jij meer jezelf wilt zijn. Het vraagt enkel een andere kijk op jezelf. Het is dus geen verandering op zichzelf, maar het kan een heleboel veranderen. Dat wel! Als je namelijk tijdens het veranderproces echt naar jezelf leert te kijken, jezelf te zien en opmerken dat je anders leert kijken naar jezelf, dan is het veel meer jezelf zijn geworden dan jezelf veranderen.

 

Meer jezelf zijn geeft veranderingen

Door op die manier te werken aan jezelf, is de verandering niets anders dan meer jezelf zijn, jezelf zien en serieus luisteren naar jezelf. Dan komt er een beweging op gang die WEL anders is en dat brengt WEL verandering met zich mee!

 

Je hart is jouw grootste uitdaging

Als de verandering eenmaal in gang is gezet, dan vraagt dat wat van je. Vooral, omdat die verandering alles te maken heeft met het pad van je hart. Zo’n verandering gaat jou namelijk uitdagen! Dus flinke dips loeren om de hoek en high vibes net dat straatje verder.

 

Veranderen? Dan heb je GOD nodig!

Ja, je leest het goed: Verandering vraagt om GOD!
Geduld
Oefenen
Doorzetten
 
Creativiteit kan je helpen hierbij een extra motivatie geven om door te zetten en bewuster te worden van jezelf. Zoals ik eerder in mijn blog De zin van creatief leven hebt aangegeven. 
 

Geduld

Neem de tijd! Processen, nieuwe dingen, nieuwe zaadjes, en dus veranderingen hebben tijd nodig! Tijd om nieuwe ervaringen en inzichten bij jou te laten landen als ook bij de ander. Neem de tijd om te onderzoeken wat het kan opleveren (kan, want helemaal precies wat het voor effect heeft, zal je toch nooit te weten komen). Neem de tijd om ruimte te maken en geduld om het zaadje, wat in jouw nieuwe ruimte is gestopt tot groei en bloei te laten komen! Geduldig blijven, blijven voelen, luisteren naar jezelf en naar die zachte fluisteringen. Onderneem actie, maar dan stap voor stap en heel bewust!

 

Oefenen in jezelf zijn

Zie het oefenen niet als werk, maar ga spelen met alles wat er in jezelf te ontdekken en te ervaren is! Ga ervaren wat iets met je doet. Ga ontdekken wat er nog meer gezien, gehoord en gevoeld mag worden. Door te oefenen krijg je het nieuwe systeem/activiteit beter door en krijg je er fingerspitzengefühl mee! Je krijgt altijd precies die ervaringen die je nodig hebt en om het ook weer aan anderen door te geven!
 
Van denken dus naar voelen! Daar is trouwens een fijn boek over geschreven door Hanneke van Gompel!

 

Doorzetten

Dit is iets anders dan oefenen. Dit is besluiten en het doen! Dit is woorden geven aan, dat wat je wilt vertellen en doorgeven. Beelden geven aan, dat wat je voelt en wilt laten zien! Laat je niet van de wijs brengen als iets niet in 1 keer, 2, 3, 4 of 5 keer goed gaat. Zet door, juist door steeds opnieuw te kijken hoe iets beter of verfijnder kan en wat er werkelijk nodig is! Praat vooral met anderen die je vertrouwt en het beste in je zien! Doe dit vooral, als je even niet meer wilt doorzetten!

 

Wat levert meer jezelf zijn op?

Geen verwachtingen. Puur vertrouwen! GOD is het overall vertrouwen hebben in het universum EN vertrouwen dat het universum jou het vertrouwen heeft gegeven om juist jouw zielsmissie/doel/verandering in te zetten! Je hoeft alleen meer jezelf te zijn! Niets meer en daarom niets minder!
 
Ga ervoor en doe het zacht, doe het met liefde en doe het vooral voor jezelf!
 
💖✨
 
Wil jij die verandering bij jezelf te weeg brengen EN wil jij meer jezelf zijn? Doe dan een serie van Eigen Wijze Sessies bij mij! Wedden dat je meer energie en een sterkere verbinding met jezelf krijgt!

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!