Niets gaat vanzelf. Wel uit jezelf!

Blog Niets gaat vanzelf

Niets komt vanzelf! Zeker niet! Wel komt het uit jezelf! En hoe!

Het eerste jaar van mijn ondernemerschap was een hobbelig jaar. Een jaar waarin ik mijzelf enorm tegenkwam EN een jaar die mij een enorme motivatie heeft gegeven!

In 2009 ben ik voor mijzelf begonnen en dat ging niet van een leien dakje. Het tijdstip waarop ik mijn ontslagbrief indiende, was de maand dat alle banken omvielen. Crisistijd! Niet dat ik daar iets van doen had, hoor! 😏

Een onderbuikgevoel

Het eerste jaar zat vol met administratie opzetten, een studie en een bruiloft in de VS. Een land waar ik nooit naar toe wilde. Noem het maar een onderbuikgevoel. Het woelde daar al een tijdje, maar ik ging er nu wel naar toe! 

De reis was leuk en fantastisch. Echt! Toch bleef er iets knagen. De terugweg was lang, ‘s nachts, met een klein mannetje slapend op mijn schoot en een vervelende mannelijke medepassagier die meelas wat ik las en vooral keek naar plekken op mij wat vooral gênant was voor zijn vrouw. Uiteindelijk stapte ik uit en kon heel langzaam maar bewegen…

Pure pech

De vrees was niet ongegrond bleek 5 weken later. Ik kwam terug met een grote onderbuiktrombose. “Pure pech!”, volgens de huisarts, want de combinatie van vrouw zijn, erfelijkheid, 3e generatie van de pil en lang vliegen, veroorzaakten dit.

“Je moet er mee te leren leven!”, zei de specialist, terwijl ik in tranen zat. “Ik ben net voor mijzelf begonnen!”, zei ik nog. En gelijkertijd voelde ik diep, heel diep van binnen “Dit laat ik niet zomaar gebeuren!”. Inwendig sloeg ik met mijn vuist stevig op tafel!

Niets gaat vanzelf, dus…

Vier jaar lang heb ik elke dag trouw steunkousen gedragen. Tijdens koude en zeer warme dagen. Drie jaar lang heb ik elke dag mijn been gemasseerd. Twee jaar lang heb ik met regelmaat een traditionele Chinese genezer laten komen zonder enige vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering. Meerdere malen per dag dronk ik niet mijn meest favoriete thee (zacht gezegd) van een bepaalde wortel en paddenstoel. Daarna 1x per dag heel trouw aan mijzelf!

Ondanks de pijn in mijn been, de vermoeidheid, dat ik het soms echt niet meer zag zitten en daardoor enorm tegen mijzelf aanliep!

Alles kwam uit mijzelf!

Juist door die vasthoudendheid en wat ik zo graag wilde voor mijzelf verdween de trombose, geconstateerd via een echo. In de tussentijd bouwde ik aan mijn ondernemerschap en aan mijn klanten, deed ik cursussen en workshops en werkte ik aan mijzelf! En merkte, dat ik steeds meer naar mijn zin had! Alles kwam uit mijzelf!

Steeds voelend wat passend was voor mij en wat ik het liefste deed. Altijd mijn aandacht gevolgd, waar het op bleef hangen. Nooit is het voor niets geweest. Het was de start van de weg naar mijn hart!

Heel diep en helder weten

Die innerlijke vuist die ik op de tafel sloeg, voel ik nog steeds! Heel helder. Dit is nog steeds een drive om mijzelf in beweging te zetten, ondanks wat anderen zeiden tegen mij!

Laat dus nooit een onverwachte gebeurtenis jouw drive wegnemen! Wat anderen ook zeggen of menen vanuit hun wetenschappelijke standpunt. Laat dit altijd minder belangrijk zijn, dan wat jij diep, HEEEEL diep van binnen zo luid en duidelijk voelt!

Gebruik de weerstand juist om het tegendeel te bewijzen, als pure motivatie voor JEZELF!

💪💓

In mijn blog Hoe kan je leven vanuit je hart? Heb ik 5 gouden stappen op de weg naar je hart omschreven om zo ook het beste in jou naar boven te halen!

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!