Ze vliegen toch!

Berekeningen zeggen dat hun vleugels te klein zijn voor hun lijf. Maar zij vliegen! Ze vertrouwen volledig op hun kunnen! De Hommel is een voorbeeld voor iedereen die zich low profile houdt en zich steeds aanpast aan…
Blog - Ze vliegen toch!

Technisch gezien zouden ze niet kunnen vliegen. Berekeningen zeggen dat hun vleugels te klein zijn voor hun lijf. Maar ze vliegen toch, die hommels! Ze vertrouwen volledig op hun kunnen! Ze zoemen en vliegen met alle gemak van de ene bloem naar de andere. Het is allemaal heel gewoon voor ze. Niemand stelt in de insectenwereld vragen of maken opmerkingen of het wel kan en of ze er wel geschikt voor zijn. Toch zijn ze te dik en hebben te kleine vleugels om het geheel in de lucht te houden, vinden wetenschappers.

Iedereen heeft een kwelgeest die je laat twijfelen

Laten we de vrolijk fladderende vlinder nemen als de kwelgeest: “Hé, dat kan niet! Jij kan niet vliegen! Jouw vleugels zijn veel te klein voor dat dikke lijf van jou!”.

“Maar ik vlieg!”, zegt de Hommel, “Dat zie je toch?”. De Hommel vloog ter bevestiging nog eens een aantal pirouettes, sprong van bloem naar bloem en vloog ook nog eens naar achteren. Hij gaf duidelijk een showtje weg!

“Ja maar dat kan niet hoor! Kijk nou uit, want voordat je het weet stort je neer!”, zei de Vlinder, terwijl zij haar grote veelkleurige vleugels gracieus liet wapperen in de wind.

Waar de Hommel nooit over na had gedacht, puur omdat het zijn natuurlijke gaven zijn, daar begon hij over te twijfelen.

Van vliegen naar twijfel

Hommel die het altijd als heel normaal had gevonden om te vliegen, checkte zijn kleine vleugeltjes, zijn volle maar zachtharige lijf en begon te twijfelen. Maar hij rechtte zijn vleugels en vloog weg. Wat dacht ze wel!

Oe, hij voelde toch wat kramp bij zijn schouders…”Wat nou als zij gelijk heeft?”, vroeg hij zich af, “Zij heeft veel grotere vleugels en een smal lijfje! Zij kan dit wel!”

Onderweg, in het voorbij gaan, riep een andere Vlinder hem na “Pas op! Dat je niet neerstort! Ik zou maar wat rustiger aan doen en wat lager vliegen met die kleine vleugeltjes en dat volle lijf. Veel veiliger, want als je dan valt, tja, dan kan je het nog overleven!”.

De schrik is er ingekropen

Hommel die toch wat geschrokken was van die opmerkingen, keek wat geschrokken rond. Hij zag andere insecten veel ranker dan hem en met grotere vleugels in verhouding rondvliegen. “Hmm, misschien toch beter om wat lager te vliegen”, dacht hij. Al die aandacht op zijn te kleine vleugels en zijn volle lijf, vond hij ook niet zo prettig. “Misschien hadden ze wel gelijk. Als ik zo om mij heen kijk, dan kloppen mijn verhoudingen inderdaad niet.” Dus hij ging wat lager vliegen. Hij voelde zich daar wel veilig en als hij dan zou vallen, dan was de afstand niet zo groot. Ook al waren daar beneden niet zo heel veel bloemen met die heerlijk geurende honing, maar ja, hij zou zich wel redden. Dapper vloog hij naar beneden, dichter bij de grond.

Een verhaal die dagelijkse waarheid is onder de mensen!

Zo verdwijnen de meest getalenteerde mensen uit het zicht. Ze deden eerst wat voor hun heel gewoon leek, maar later begonnen te twijfelen aan zichzelf, alleen omdat anderen vinden dat iets niet kan, mag of het zelf lastig vinden om er mee om te gaan.

Aan iedereen die zich low profile houdt en zich steeds aanpast aan wat er wordt gezegd: Wees de hommel en trek je angel naar die betweterige vlinders! Zij weten nog niet, wat er allemaal mogelijk is!

Feel the magic! Bee yourself en vlieg dan toch! 🐝

Een mooie krachtige omschrijving van de Hommel als krachtdier van Christiane Beerlandt, vind je hier!

De foto is de ImaginatieKaart Zelfbekrachtiging, die in de set te koop is via mijn webshop.

Wil je de werkelijke Kunst van het Leven ontdekken? Meld je dan aan voor extra mailnieuws ter inspiratie en motivatie!