OVER MIJ

Ik ben Barbara, Verbeeldend Kunstenaar

Een kunstenaar die meer creëert dan een leuk plaatje voor aan de muur! Ik ben degene die jou de kunst van het leven laat ervaren door krachtige creaties, via het creatieproces samen met jouw verbeeldingskracht!

Barbara van Stein

Van verwachtingen

“Met kunst is geen droog brood te verdienen”, dit was wat er verteld werd, toen ik aangaf dat ik naar de kunstacademie te willen gaan. Ontmoedigd en zonder enige steun om mijn unieke gaven en talenten te ontwikkelen, luisterde ik naar anderen en koos vanaf toen voor zekerheid. Hierdoor ging ik dwalen zonder te verdwalen, omdat ik doelloos door het leven ging.

Zonder een eigen doel, richtte ik mij op wat anderen van mij verwachtten. “Denk eerst aan de ander, dan pas aan jezelf”, was een mantra binnen mijn gezin van herkomst.

Mijn gevoeligheid gebruikte ik enkel om te checken of het veilig was EN of ik het wel goed had gedaan. 

Tot zo’n 21 jaar geleden! Toen gooide ik het roer volledig om!

Naar vertrouwen

Had ik door dat ik ongelukkig was? Nee! Vlak voordat het roer volledig omgooide, geloofde ik zelfs dat ik gelukkig was. Later kwam het inzicht dat mijn wereld klein, heeeel klein was geworden EN dat ik al jaren lang voortdurend op eieren liep! 

Na diverse intensieve trainingen, besloot ik vanuit mijn tenen voor mijzelf te kiezen en dat veranderde alles! Echt alles!

Schilderen bracht mij weer bij mijzelf. Ook kwam ik hierdoor  regelmatig in een meditatieve staat van zijn, waardoor alles in mij weer zachter werd. Hierdoor ontstond er ruimte voor nieuwe mogelijkheden!

Creatiever en meer eigen!

Ondanks dat nieuwe voelbare ruimte, werd het de eerste jaren niet rustiger om mij heen. Er moesten moeilijke keuzes worden gemaakt. Waardoor veel mensen in mijn omgeving in de weerstand kwamen en zich afvroegen of het wel goed met mij ging. 

Alhoewel de rust niet van buitenaf kwam, kwam deze wel sterk van binnen aanwezig! Zo kreeg mijn eigen wijsheid weer meer ruimte, kwamen bijzondere gaven naar boven drijven en voelde ik het vuurtje eindelijk in mij branden.

Het schilderen, de creativiteit herpakken en de magie ontdekken van het creatieproces heeft mijn leven veranderd. Dat geef ik graag met alle liefde door!

Meer dan een kunstenaar

Lang heb ik mijzelf niet als kunstenaar gezien, want in mijn ogen is een kunstenaar die zijn leven wijdt aan kunst. Dat doe ik niet. Wel is schilderen heerlijk om te doen, alleen doe ik meer dan schilderen.

Kunst is een vorm om mensen een ander perspectief te geven op zaken die heel gewoon zijn of juist dat wat buiten de maatschappij staat. Tegenwoordig wordt kunst steeds meer als een belegging gezien of een attractieve uiting voor op een saaie muur.

Expressie van mijn gaven

Voor mij is schilderen uiting geven aan mijn gaven. Mijn gaven waren anders dan enkel goed kunnen schilderen. Daar kwam ik zo’n 20 jaar geleden achter tijdens een schilderopdracht. Op een schilderij kwam namelijk wat nog in de toekomst lag en iets waarover ik geen kennis had met betrekking tot de opdrachtgever.

Dit spoorde mij aan om te gaan ontdekken wat ik aanvoelde maar niet zag. Het creatieproces ontrafelde zich stap voor stap!

Jouw eigen wijze!

Naast schilderen heb ik door meditatie en verschillende visualisaties, de wonderlijke kracht van verbeelding ervaren. 

In mijn praktijk wordt daarom schilderen, het creatieproces als verbeeldingskracht ingezet om te onderzoeken EN te ervaren wat jij jezelf aan geven en talenten bezit, wat er nog gezien wilt worden bij jou en wat jij nog verder kan ontwikkelen! Ook maak het zichtbaar wat jij tot nu toe onderdrukt, verdriet over hebt of pijn bij voelt. Zo laat deze bijzondere combinatie  jouw eigen wijze van het leven ontdekken. Dat vind ik de werkelijke kunst van het leven! 

Wat anderen zeggen over Barbara

Hee jij, vrouw!

Hee jij, vrouw!

Cinthya de Vaal en ik zijn kernteamleden van Hee jij, vrouw!

Hee jij, vrouw is ontstaan in een uitdagende tijd die om moed vraagt, veranderkracht, vitaliteit, samenwerking en eigenaarschap. Het team van Hee jij, vrouw gidst daarom de ondernemende vrouw door verbeeldingskracht en hernieuwd vertrouwen naar transformatie, veerkracht en een betekenisvol leven. Zo kan zij zich weer laat leiden door haar innerlijk kompas.

Het is tijd!

Mooie vrouw, jij weet dat er in de zorg en het sociaal werkdomein zoveel meer mogelijk is door oprechte persoonlijke aandacht, intrinsieke motivatie en enthousiaste samenwerkingen. Je weet dat je het anders wilt en dat het de tijd er voor is!

VerBeeldend Kunstenaar

Niet alleen het schilderen heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ook de ontdekking van het proces van creatie, verbeeldingskracht EN de ontwikkeling van mijn gaven die zich verder als talenten worden ingezet voor zowel mijzelf als voor mijn praktijk. 

In de 21 jaar vanaf dat ene moment waarin ik heb besloten om het anders te gaan doen, heb ik mij ontwikkeld tot:

Reikimaster, SoulCollage facilitator, Runen Reiziger, Nieuwe Wereld Ondernemer, creator en uitgever van de krachtige ImaginatieKaarten!

Goud vinden in oud pijn

Wat werkelijk de kunst van het leven is, is jouw shit omzetten in goud! Ieder heeft een eigen verhaal, waar je in meer of mindere mate achter schuilt of als excuus dient om te zeggen “dit is gebeurd en daarom doe ik zo”. Weet dat jouw verhaal meer goud en kracht in zich heeft, dan een goed excuus om niet jouw volledig potentieel te leven. 

Hierover heb ik een blog geschreven, over hoe ik mijn oude pijn heb omgezet in goud!

“Het is inmiddels 14 jaar geleden.  Een dag waar de rauwheid van rouw weer vol terugkwam om iets te verwerken wat ik niet eerder had gedaan. Die dag stapte ik terug in een oude herinnering van 33 jaar geleden die altijd als een verhaal door mijn leven heen was verwezen. Het was de dag dat mijn vader ziek zijn bed uit was gestapt om zich aan te kleden. Hij ging naar het ziekenhuis om nooit meer levend terug te komen. Toen realiseerde ik mij opeens iets!”

Dankbaarheid

Uiteraard doe ik het niet alleen! Naast mijn altijd aanwezige steun en toeverlaat in de vorm van mijn lieve man, zijn er ook vele mensen mij korter of langer hebben geïnspireerd. Zij zorgden dat ik steeds geïnspireerd verder ging en hierdoor de motivatie versterkten om nóg dichter bij mezelf te komen en te blijven.

Deze mensen zijn

Tamás Kroezen vh Danielle Pasma, voor mijn krijgerkracht en belevingswereld.

Georgette Vierling, voor mijn intuïtie en extra magie.

Reggy Nelissen, voor mijn ondernemersgeest.

Erika de Heus, voor mijn energiewerk.

Cinthya de Vaal, voor een andere kijk op mijn gezondheid en familielijnen.

Renilde Stokhof, voor de broodnodige energetische motivatie en inspiratie om weer nieuwe stappen te zetten.

De vele vele mooie, lieve, krachtige zielen die in mijn atelier zijn geweest om zichzelf weer te ontdekken!